Despre Planta

Despre Planta

Una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute, lavanda este apreciata pentru parfumul, culoarea si frumusetea ei.Lavanda are utilizari multiple cum ar fi de la improspatarea hainelor in dulapuri, pana la utilizarea ei in bucatarie. Este o placere sa cresti lavanda in gradina si sa o utilizezi in fiecare zi.

Este dificil de identificat originile lavandei. Scriitorul grec, Dioscorides, a scos o lucrare ce cuprindea o lista de plante si utilizarile lor medicinale, care a servit ca resursa de incredere pana in secolul al XVI-lea. Asa ca, lavanda este originara din regiunea mediteraneana si creste in multe tari din intreaga lume.

Lavanda este o planta practica, cu multe, multe utilizari. Utilizarea timpurie a lavandei a fost "presararea", sau in unele cazuri chiar imprastierea ei pe podea pentru a masca mirosurile si a actiona ca un odorizant de camera antiseptic si insecticid.

Levantica punct de vedere istoric a fost un "medicament minune", datorita calitatilor sale de vindecare si a fost considerat aproape un panaceu! Levantica amelioreaza durerile de cap, stresul , calmeaza problemele menstruale, vindeca acneea, calmeaza intepaturile de insecte si multe altele. Astazi, este inca folosita ca remediu in principal pentru relaxare si este deseori prima alegere a maseurilor pentru clientii lor.