Despre Noi

Despre Noi

Ferma de Lavanda Dobrogeana este plantata cu aproximativ 40.000 plante de lavanda din specia Lavandula angustifolia Grosso.
Am ales acest soi de lavanda, deoarece se preteaza foarte bine pentru zona noastra. Ii place sa creasca in plin soare si-n soluri uscate si bine drenate, de asemenea este rezistent la ger. Este rezultatul incrucisarii dintre soiul Angustifolia (lavanda englezeasca), cunoscut pentru rezistenta lui la inghet, cu Lavandula Latifolia, numita si lavanda portugheza, extrem de toleranta la verile fierbinti si secetoase. Lavanda Grosso a preluat caracteristicile ambilor parinti ceea ce o face rezistenta atat la ger cat si la seceta.
Am ales sa ne crestem lavanda ecologic si din anul 2015 suntem in conversie ca producatori de lavanda ecologica.


In luna iunie 2016 am recoltat aproximativ 1,5 tone de floare verde/ha.


De cand am ales sa cultivam aceasta planta scopul nostru a fost acela de a produce ulei de lavanda. Ne-am dorit ca uleiul produs de noi sa fie de calitate superioara si din acest motiv ne-am hotarat sa achizitionam instalatia de distilat din Franta.


Lavanda recoltata a fost incarcata in cuva de distilat si…..


dupa aproximativ o ora de distilat,


am obtinut uleiul volatil de lavanda, care a fost imbuteliat in sticle opace de 1 litru, inchise ermetic.


Uleiul de lavanda a fost testat de INCDSB-Centrul de Cercetari Biologice "Stejarul" Piatra Neamt si se incadreaza in limitele recomandate de Farmacopeea Europeana 6.0.